GO COUGARS!!!

Snabb uppdatering: WE MADE IT TO TOP THREE!!!
Alltså, det har varit public voting på Vita husets hemsida mån-tors. Glömde totalt bort att skriva det här men det gick ju bra ändå!!

Alltså.. Clark är en av tre bästa skolorna i landet i princip.
Tisdag får vi reda på om vi vinner!!!!!!!

Tiden går så sjukt fort, imorgon är det redan maj. Kan inte fatta att jag varit här så länge. SJUK school spirit just nu. Alla går klädda i Clark kläder och krigsmålningar varje dag eftersom TV, tidningar och diverse radiostationer är på skolan varje dag och filmar, tar kort, intervjuar osv. Vi har varit på TV varje dag senaste veckan, även på nationella kanaler. Igår hade vi pepprally i skolan, och inte ett litet heller. Mayor of Cincinnati, Mark Mallory, och alla viktiga personer i ledningen i Cincinnati Public Schools var där. Min drumline class blev efterfrågad att spela så jag stod ute på baseball planen och slog stenhårt på en bastrumma med krigsmålning i ansiktet och blev bränd av solen i princip hela dagen. Men så roligt var det!!  Jag lyckades även komma med på TV där jag stod med min kära bastrumma och helt svettig.. fint. Enda vita personen där också, var väl därför de zoomade in på mig. För att visa att det visst finns vita som är med i drumline på Clark.. hehe.

SJUKT KUL JUST NU! Vill INTE åka hem!! TACK Mor och Far för att ni gav mig detta, kan inte beskriva i ord hur mycket det här har betydit och betyder för mig. Det bästa jag gjort, utan tvekan!!!

Puss på er.

YAAY

Snabb uppdatering: WE MADE IT TO TOP THREE!!!

Alltså.. Clark är en av tre bästa skolorna i landet i princip.
Tisdag får vi reda på om vi vinner!!!!!!!

NEW GIRL IN TOWN

New girl in town från filmen Hairspray. Haha, kolla tjejen i mitten (okej jag måste säga den stora svarta tjejen för att kunna förklara lättare) i slutet av klippet. Just denna gången var vi förberedda men showen innan bara hon gjorde det utan att säga till oss och alla blev helt chockade och slutade sjunga. Så störd, haha. Vi hade övat rätt länge och sen bestämmer hon sig bara för att köra sitt egna lilla. Körledaren frågade efteråt varför hon gjorde så och varför hon inte berättade nånting om att hon tänkte göra det, för då hade kanske vi kunnat planera det eller göra något roligt av det. Svaret löd följande "If I had told you would'nt have let me done it" NEHE??! så smart tjej alltså.



Spring Concert!

Hej allihopa! Jag vet att jag verkligen uppdaterar jättedåligt, men jag har bara så fullt upp hela tiden att jag knappt har tid att sätta mig ner och skriva. Veckorna rullar på och det är inte mycket tid kvar, usch va hemskt det känns att tänka så. Längtar hur mycket som helst till familjen kommer hit iallafall, ska bli så roligt att få visa dem hur jag bott hela året.

Senaste veckan har bestått av fotboll, frisbee, och kör. I fredags och idag hade vi konsert och jag är ju med i både bandet, drumline haha, och kören så det har varit fullt upp. Jag har faktiskt en video från när vi sjunger som jag tänkte lägga upp. Idag så var det flera tjejer som inte dök upp så vi var tvungna att ändra lite i låtarna, vilket innebar att jag fick ta ett solo. Herregud jag höll på att avlida, det var hemskt! Men jag tror att det gick hyftsat okey iallafall. I fredags träffade jag alla från Madeira, vi åkte till UC på kvällen och sedan sov vi massa tjejer hemma hos Cassie. Låg och pratade till 6 på morgonen eller nått så jag var helt död på lördagen. Den dagen spenderas hos Clara med henne, Paula, Nacho och Joss, alla utbytesstudenter, haha! Vi badade jacuzzi och såg på The Stepfather.

Och förra helgen spenderade med Linda i Kentucky Horse Park, och sedan så gick jag faktiskt med Ali till kyrkan på söndagen. Det var faktiskt riktigt roligt! Om jag inte har nämnt henne förut så går Ali på Clark, vi sjunger i kören ihop. Hon är en av mina bästa vänner på skolan, utan tvekan. Ali har världens snällaste familj! Hennes pappa är en av mina lärare, min favorit faktiskt! haha! De är bara så välkomnade och vänliga människor, jag älskar att vara hemma hos henne:) Ska dit på söndag igen tror jag!

Måndag imorgon, ca 4 veckor kvar av skola. SJUKT! Onsdag är jag ledig för folk tar ACT på skolan och på fredag är det Senior Skip Day vilket innebär att alla seniors skolkar och jag tänker ju inte gå dit ensam så, chill vecka!
Kram på er!

First soccergame!

Först lite mer om helgen! Lördagen spenderades ju som sagt i Chicago med Marius och Marvin och fredagen med Wesley. Vi kom till Chicago runt 7 på morgonen så ingenting var öppet, vi gick i princip från Dunkin Donuts till Starbucks osv, såna ställen. Sedan tog vi oss ner till Navy Pier och gick runt där, jättefint var det. Vi gick också till bönan i Millenium Park innan allt folk kom dit så vi fick några fina bilder, ska läggas upp när jag får ork. Resten av dagen spenderades runt om i Chicago, Siers tower hard rock café, house of blues, lite shopping osvosv. Vi lämnade Chicago kl 10 på kvällen och kom tillbaks till Cincinnati runt halv 4. Trötta som tusan!

Igår spelade jag första fotbollsmatchen med Walnut Hills Say-soccer. Vi säger så här, ni alla där hemma som vet hur jag spelar fotboll (alltså inget vidare). Jag fick ta varenda inspark, hörna, frispark utan undantag! Förstår ni då nivån på fotbollen? För en gångs skull var det iallafall kul att få känna sig bäst, jaa för det kan jag faktiskt med att säga. Haha! Får ser hur detta går. Blev aaaningen frustrerad några gånger men jag lyckades hålla ilskan inne.

Nu kom jag precis hem från Ultimate frisbee och ska gå och ta mig en dusch. Sjukt varmt ute så svettades sönder! Kram på er!

Imorgon kommer MTV till skolan och filmar föressten!!! För "Race to the top" tävlingen med Obama!!

Hallå!

Helgen var bra med en lördag som spenderades i Chicago med Marius och Marvin. Igår fyllde Clara år så åt middag med henne och hennes värdfamilj, GRATTIS VÄNNEN! <3

Idag spelades det frisbee efter skolan och imorn är det fotbollsmatch! Fick först ett brev om att jag anmälde mig för sent till laget men nu har jag tydligen kommit med iallafall, roligt! Så imorgon blir det till att spela!

Kan inte påstå att jag är på så jättebra humör just nu så jag ska bara lägga mig ner och sova. Godnatt på er.

Obama

Coolaste grejen eeever och jag älskar nu att jag går på Clark. Över hela landet har skolor sökt in till att få självaste Obama att hålla tal på graduation - utav ALLA skolor är Clark High School nu en av sex stycken kvar i finalen! Fatta grymt om vi skulle vinna eller!!! Nu har Clark seniors diverse projekt att göra för att vinna "tävlingen"..

Detta är en av grejerna som skickades in. Tycker att sista klippet i video är lite överdrivet, bara för att få medkänsla typ eller vad man ska säger. Ni fattar när ni ser det.

Jag vet inte varför jag inte lyckades få videon här, ni får helt enkelt klicka på länken.

http://www.youtube.com/watch?v=_5CosT6yKq8&feature=channel

Hej på er!

Senaste två dagarna har spenderats nere i downtown där jag gjort community service på Dress for success (De skänker typ kläder till kvinnor som ska på jobbintervjuer och kommer från dåliga förhållanden osv). Jag gjorde lite allt möjligt och båda luncherna spenderades på Fountain square där vi låg och stekte i solen ett tag. Igår var det openinggame för Cincinnati Reds, baseball, så hela downtown var packad med folk klädda i rött och det var parad och grejer. Lunchen råkade bli lite längre då vi fastnade framför storbildstvn uppe på en av byggnaderna som visade matchen, som spelades ett kvarter bort i feting arenan. Efter skolan idag åkte jag hem med Maria, vi jobbade lite på vårat grupparbete osv. Hon och hennes familj är från Mexico så fick öva på min spanska lite granna, haha!

Helgen ser ut att bli busy iallafall. På lördag, eller mer fredag natt, åker jag, Marius och Marvin till Chicago! Yaaay! Wesley kommer hem från Costa rica imorgon också!! Så fredagen ska antingen spenderas med honom eller så ska jag på baseballmatch med Marius och hans värdpappa.. kan inte bestämma mig. Jaja, nu ska jag sova iallafall! Natti!

NYC <3

Bilder från en av dagarna i New York, tog tuuusen turist bilder men vill ni sena sådana är det ju bara att söka på google ;) Mer bilder kommer imorgon, för nu ska jag sova! Godnatt på er.


Bilder!

Bilder från mitt springbreak med Linda och Wayne. Dessa bilder är från runt där de bodde i Connecticut, New Haven och Yale, och strandbilderna är från Rhode Island! Kallt var det med det var härligt att se havet ändå!


Upprörd

Det var droppen. Ja, ni ser ju själva. Vidrigt. Amerikanskt godis är det sämsta som finns, gav det en sista chans och tänkte att "mm chokladägg, det här ser ju inte för förjävligt ut iallafall om man jämför med mycket annat".. Ett bett senare och jag ville spy. TIPS, Köp aldrig godis i USA!!


Vem kommer på sånt här????????? Jaa men ett chokladägg och sen när man biter i det så märker man att det är precis likadant som ett riktigt ägg. Det låter ju jättemysigt...blir man ju sugen på.


Föressten, jag har inte tatuerat mig, hehe! Och Glad Påsk på er!

Guess what?!


Summer

Nu ligger jag nerbäddad i sängen och har för en gångs skull tid och lust att skriva här, det är alltid så mycket annat som kommer i vägen. Mitt springbreak var jättebra! Kom dit på lördagen och hela helgen ägnades mest åt att åka runt i Connecticut och runt om kring där de bodde. Jag besökte Linda och Wayne, Linda är släkt med Lena Boman och vi träffade dem på midsommar förra året. Hur snälla och gulliga som helst var dem, hade lätt kunnat stannat där ett bra tag till. Jättemysigt hus med världens utsikt och jag sov i den bekvämaste sängen någonsin. Allt var så lugnt där, sån stor skillnad mot Cincinnati där det känns som att alla stressar sig igenom dagarna.

På måndagen åkte vi till Rhode Island, till beachen och havet! Gud vad jag saknat det, vatten. Känner mig så instängd i Cincinnati ibland, jag kommer uppskatta Vänern så mycket mer när jag kommer hem. Tisdagen spenderades i New Haven och vi gick på en tour på Yale, min numera drömskola! Besökte law-school byggnaden och allting, skitfint gammalt campus som var väldigt blandat med själva staden. Onsdagen bar det av till New York!!! Ääääälskar!! Åkte på en båttur runt manhattan, gick upp i rockefeller center, times square, central park etcetc. Torsdagen och fredagen spenderade på lite olika ställen i Connecticut, även de dagarna jag fick sovmorgon, haha! Själva var de uppe med tuppen, och då menar jag verkligen det. Lindas föräldrar som bodde i huset bredvid hade höns och tupp och grejer. Lördagen blev det New York igen, bara jag och Linda den gången dock, vi strosade runt i Central park, Soho, besökte Ground zero, empire state building etcetc. Söndagen, eller faktiskt båda söndagarna, var jag i kyrkan på morgonen. Även om jag inte gör det i Sverige så tycker jag att det är väldigt intressant att göra det här, just för att amerikanska kyrkan är så annorlunda. I måndags kom jag tillbaka till Cincinnati och igår började skolan igen..

Lindas mamma pratade lite svenska och förstod faktiskt rätt bra. Hon var så söt, hon ville verkligen att jag skulle stanna kvar där. Deras hus var mer svenskt än vårat, massa olika prydnader och grejs, massvis med dalahästar.

Just nu i skolan så har vi något som kallas intersession, vilket är två veckor av något slags projekt. Eftersom jag kom senare till skolan så fanns det iprincip inga roliga alternativ så jag valde att bara göra något som kallas "Clark Experience". Så varje dag nu i två veckor håller jag antingen på med community service, planeterar träd och blommor utanför entrén, lägger upp en personlig budget och kollar på film. På fredag ska vi till någon bondgård och greja med djur. Jag ångrar lite att jag inte tog något annat för då hade jag kanske kunnat få lämna byggnaden lite oftare, något alternativ måste det funnits. Men just då när jag valde tyckte jag verkligen illa om skolan och tänkte inte betala 200 dollar för något jag ändå inte ville göra, men jaja.. en och en halv vecka kvar nu typ. En av de andra projekten var Costa rica, vilket man var tvungen att skriva upp sig på förra året så det var ju kört även om jag börjat här i augusti. Wesley åkte dit, kommer tillbaka på onsdag! Jag räknar dagarna för skolan är så mycket roligare när han är där.

Nu är jag ju riktigt inne i skrivandet här så tänker fortsätta tjata lite, vem vet när jag gör det nästa gång?!
Jag känner mig så himla splittrad med allting, 3 månader tills jag är tillbaka i Sverige! 3 månader!! Fattar ni hur fort det går eller?? På många sätt så längtar jag, jag vill träffa alla igen, jag vill umgås med mina vänner, jag vill bo med min egna underbara familj igen och jag vill behöva sluta känna mig så beroende av alla andra som man gör här, man måste fråga om lov om allt, man måste fråga om skjuts hela tiden etc.. Men samtidigt kommer jag HATA att åka härifrån, lämna alla jag lärt känna, lämna Cincinnati, det är ju som mitt andra hem nu, eller just nu bara mitt hem. Men Cincinnati kommer förmodligen alltid att kännas som hemma också, iallafall till en viss nivå. USA kommer alltid kännas så. Jag är ju inte en turist här, vad lär man sig egentligen om ett land efter en veckas semester? Men att bo här ett år och verkligen leva i en amerikanskt familj, amerikanskt skola, amerikanska vänner.. det är ju omöjligt att inte börja känna sig om en amerikan själv. När jag tänker på att jag ska åka ifrån allt det här om tre månader och aldrig komma tillbaka på riktigt samma sätt så får jag bara en stor klump i magen, jag vill verkligen inte.. men samtidigt skulle jag nog inte klara längre än ett år utan alla jag älskar där hemma..

Trodde aldrig att det skulle kännas såhär, att det skulle kännas så jobbigt att bara tänka på den 29e juni. nu ska jg sluta tjata, grattis om ni orkat läsa såhär långt ;) Kram på er!

RSS 2.0