Christmas Day

GOD JUL PÅ ER ALLESAMMANS (även om det är lite sent för er)

Juldagen idag och i USA är det ju idag man firar, öppnar paket osv.. annat än det har vi bara varit hemma och haft en riktig familjedag.. såg på Grinchen, The Elf, åt god mat och pratade. Igår firades det med Dianas pappas släkt och det var jättekul faktiskt, de är ju katolska så de tillåter sig själva att spela på Jesus födelsedag , haha! Jag var en person i från att vinna massa pengar. Vi hade en "gift exchange" där man fick spela sig till paketen, åt mat, osv. Dianas farmor hur snäll som helst, hon gav mig till och med en present, örhängen. I onsdags firades det med Dianas mammas släkt, inte lika mycket fart där. Där var det bordsbön och mer en klassisk jul som gällde.

Annars idag har jag packat för IMORN ÅKER JAG TILL DENVER! Ska bli huuur kul som helst! Tar inte med mig datorn så det blir fattigt med inlägg. sååå byebye, i'm off!

Dan före dan före dopparedan

Ligger här i sängen med Jake och ska precis sova. Tittade nyss på den där filmen om två hundar och en katt som försöker hitta hem igen, orkar inte förklara men jag lipar varje gång jag ser den! Låg och kramade Jake samtidigt, han är världens bästa hund. Allvarligt talat, när jag åker hem så kommer det jobbigaste vara att lämna honom.

Idag har jag varit och simmat lite på YMCA, missade träningen så. Clara sov här från igår till idag också, mysigtmysigt! Så igår åkte vi till Newport med Joss, Dario och Juan.. skulle egentligen på nytt akvariumgrej men det var stängt så vi strosade runt lite i ett shoppingcenter. Jag och Clara bestämde och lite ( läs väldigt) spontant för att pierca oss, haha, så nu har vi en piercing på samma ställe. Pappa och mamma kan ta det lugnt, det är i örat..
Sedan gick jag och Clara på bio medans killarna ville sitta på någon bar där tjejer tydligen dansade runt en strippstång (?!?!). Vi gick iallafall på The Blindside.. huuuur bra som helst! Clara, framförallt, var helt frälst.

I fredags åkte jag först hem till Georgia, min liason/kontaktperson, där även hennes andra student Mil från Thailand var. Vi dekorerade ännu mer christmas cookies och sedan åt vi middag. Efter det hämtade Linda upp mig och vi gick på bio.. Invictus blev det. Också bra , två lyckade biobesök på två kvällar, inte dåligt. Sedan gick vi och satte oss på ett fik och snicksnackade tills klockan 12. Linda är sån sjukt underbar och intressant människa, jag är så glad att jag fått lära känna henne. Jag gav henne julklapparna som mamma och pappa skickat hemifrån! Hon blev jätteglad (Georgia också), så tack så mycket!

Jag vet inte riktigt vad som händer imorgon.. i vilket fall blir det upp tidigt. Kenny har skrivit upp oss alla att volontera för något ställe downtown. Vi ska paketera julmat i lådor som de hemlösa/fattiga ska få. Senare vet jag iallafall att vi ska hem till Dianas mamma för julmiddag.

Om jag hade orken skulle jag ladda upp massa bilder nu men det får bli imorgon! Och så är det ju bara 4 dagar kvar tills jag åker till Denver!!!! Ska bli så kul! :D Godnatt på er!

Sister



Saknar den här lilla skrutten mer än något annat!

Väntar på att Joss, Juan, Dario och Clara ska hämta upp mig.. skulle på bio och på nått aquarium men nu fick jag sms om att det blir skridskor?! Jaja, kul blir det säkert iallafall! Skööönt med lov!


Perfect north

Nyss hemkommen från lite nattlig skidåkning, eller snowboard blev det idag. Hakade på Joss och Juan som skulle till Perfect north (skidställe ca en timma bort, i Indiana), som är ett "man-made" berg med riktigt snö blandat med fejk. Helt okej faktiskt, över förväntan. De hade öppet från 9 till 1 på natten idag så var där några timmar och åkte snowboard och avslutade med "tubing", typ däck som man åker i banor med. På vägen hem var det kaos på vägarna, man märker att de inte är lika vana vid kallt väder som vi är. Det var typ lite is på vägen och jag lovar att vi passerade säkert 10 olika olyckor där bilarna i flera fall var totalt mosade.

Nu ska jag sooooova! Natti!

Exams!

Idag hade vi exams i skolan och det var bland det lättaste jag gjort! Haha! Jag började inte förrän vid 11 då min första klass vanligtvis bara är Study Hall, där man såklart inte har exams. Så jag kom till skolan i tid för matten och var lite orolig då jag inte pluggat en minut. Men det var ju ett skämt, bara "ringa in" frågor med tre olika alternativ och resten av tiden fick vi sitta och rita. Läraren hade mer instruktioner om hur vi var tvungna att färglägga teckningarna än om själva provet ..

Sen hade jag exams i kör vilket innebar att jag var tvungen att sjunga själv inför läraren, Katie, som förövrigt är bästa läraren på hela skolan. Vi gjorde lite warmups och sedan sjöng jag "Here we come a caroling", "Rhythm of Life" och "Nutcracker". Gick helt okej tyckte men jättebra tyckte Katie då jag får ett A i terminsbetyg :)
Imorgon är det sista dagen och då har jag exams i engelska, goverment och stomp. Fast under stomp-exam ska vi bara sitta och trumma lite, titta på film och äta burritos från Chipotle. Sen är det loooov :D

Fick hit paketet från Sverige som mamma, pappa och Stina har skickat igår. Tack så jättemycket! (och nej, jag har inte öppnat paketen än, hehe). Skickade äntligen iväg mitt paket till er idag, kommer säkert komma nån dag efter julafton dock.

Dags att sova, har med mig Jake upp idag. Jag har bestämt mig för att ta med mig honom hem sen, bara så du vet Pappa. Godnatt!

Myspys

Julgranen är färdigklädd och nu ska jag sova! Imorgon ska jag till Dianas pappa igen för att göra julgodis, om jag inte nämnt det innan så har han och hans fru en firma där de gör tårtor, kakor, godis m.m till bröllop, födelsedagar och sånt. Han kommer hit med deras "misslyckanden" ibland, jag klagar då inte! Dianas pappa är verkligen hur snäll som helst, påminner mig lite om Morfar.


KUL

Vad är det med mig och datorer? Nya datorns skärm är paj nu med, funkar och så men den är helt lös och en hel plastgrej ploppar ut och den går inte att stänga. Great.

IKEA - Swedish Christmas


Downtown


4 months!

Idag firar jag fyra månader i USA, wihoo! Tiden går så fort! Under dessa månader har jag träffat så många nya människor som jag är helt säker på att jag alltid kommer hålla kontakten med, jag har upplevt och lärt mig mer än vad jag någonsin skulle ha gjort hemma i Sverige. De här månaderna har varit några av de roligaste i mitt liv och jag blir bara glad när jag tänker på att jag har mer än hälften kvar. Jag är så sjukt tacksam att jag fått den här chansen och jag ska verkligen njuta av den här tiden, för den kommer aldrig igen. Ni som läser min blogg och funderar på att åka som utbytesstudent, gör det! Det är det bästa beslutet jag tagit i mitt 18-åriga liv.

Julstök hemma hos Dianas pappa väntar nu, bilder kommer senare ikväll!

Saturday!

Sitter i soffan, skypar med Clara och tittar på Monsters Inc. Den här kvällen är tråkigtråkig, har inget att göra :( Min skola tog förövrigt min mobil i fredags.. hade konsert hela dagen och det spelar ingen roll om den har ljud på i aulan. Men så blev jag tvungen att gå på en lektion och självklart fick jag ett sms då.. Helt okej för mig att skolan tar den och behåller den för resten av dagen.. men icke!! Någon av mina värdföräldrar måste skriva ut den , antingen på lördagen eller nästa måndag, Diana åkte dit idag och ingen öppnade, greeaaat! Kul. 18 år och skolan behandlar en som 10. Jaghar så många inte så fina ord som vill komma ur mig just nu men behåller det för mig själv, kan bara säga att var sjukt förbannad! Helgen har inte ett piss med skolan och göra, det är ju typ stöld. Luuugna ner mig, luuugna ner mig. Jag kan inte ändra på det amerikanska skolsystemet som mamma brukar säga, även om det skulle behövas en jädrans massa ändringar. Älska Fridagymnasiet! Jag kommer aldrig mer klaga på nånting där, allvarligt talat, vi fattar inte hur bra våra skolor i Sverige är.

Jaja, idag har jag iallafall varit hos Dianas mamma och dekorerat pepparkakshus. De var redan färdiggjorda och allt men jag och Diana gick verkligen in för det, haha, tog sjukt lång tid på oss. Ska lägga in lite bilder. Det var massa folk där så jag träffade en stor del av Dianas familj. De bor i Sardinia som är vääldigt mycket mer country än Cincinnati, jag är så tacksam för att jag hamnade där jag hamnade!
Innan pepparkaksgrejset åkte vi till Macy's där Diana hade bokat in någon slags ansiktsbehandling och sminkning, köpte en ny mascara och någon ansiktsmask.

I fredags åkte jag, Diana och Clara på julbord på IKEA! De hade typ allting där, jag åt så jag sprack! Lussebullarna var dock lite av en besvikelse, jag och Clara får baka egna. Men mycket annat var precis som hemma, Diana tittade lite konstigt på mig när jag åt så mycket sill, haha!

På tal om inget, Mamma berättade för mig i veckan att hela familjen har bestämt sig för att komma hit!!!!! SÅ GLAD blev jag! Kommer mer detaljer när det är spikat och klart. Nu ska jag återgå till Monsters Inc, hehe. Puss på er.

Heej!

Jag har faktiskt en säng ;) Stökig och fin.


Tired!

Precis gått och lagt mig, jag och Clara sov i mitt vardagsrum häromdan. (den där blåa gigantiska kudden är en säng) och nu ska jag sova här lite tänkte jag, för då kan jag kolla på film innan jag somnar, haha! Det är bara inte lika varmt här inne så frös som tusan inatt, och hittills har jag inte använt någon vinterjacka men när jag tittade ut och såg snö/frost fick jag faktiskt byta ut skinnjackan mot den vinterjackan, buhu! Jaja, vintern är iallafall inte lika lång här!

Hade simtävling idag igen och förbättrade mina tider ytterligare, Tom var jättenöjd med mig! Simmande 50 fritt ensam, stafett och 100 fritt stafett. Var meningen att vi skulle simma ett medley där jag skulle göra bröstdelen men när det var dags att starta var jag den enda i mitt lag som stod framme redo, alla andra missade och kan ju inte säga att tränarna var för glada. Imorgon är det Dianas födelsedag så skippar träningen för att åka hem till hennes pappa på middag :)

Nu har jag inte pratat med familjen där hemma på jättelänge känns det som, pratade visserligen med mamma en snabbis i helgen men innan det var det någon vecka. Saknar alla jättemycket men på ett sätt är det lättare att inte prata så mycket, då är saknaden inte lika påtaglig. Första veckorna när någon, te.x. frågade om jag hade några syskon och jag berättade att jag hade en syster, och så frågade de lite om vi var nära varandra osv, hur gammal hon var.. när jag började prata om sånt så bröts typ rösten och jag kände hur tårarna bara ville komma. Första veckorna var stundvis hemska, nu är det mer en vardag. Man lär sig att hantera det efter ett tag. Tänker iallafall ringa hem i helgen, för allt för länge får det inte gå!!

Och på fredag - gissa vad jag ska göra då?! Svenskt julbord på IKEA, haha!! Janssons, sill, köttbullar, prinskorvar, lussekatter, glögg, ris a la malta ... wiho!! Än så länge har inte den där jul-hemlängtan kommit än som AFS varnar om, får hoppas att jag inte får något sammanbrott på julbordet.

Godnatt!  :)

Helgen!

I'm alive! Helgen har bara varit fullspäckad. Fredagen stannade jag hemma från skolan, anledningen var att de tog ut grishjärnorna och jag kunde bara inte se det. Var istället ute och gjorde lite ärenden med Diana hela dagen, bland annat så åkte vi och tvättade hundarna. Jag fick ta Jake och han var självklart skitsur och hatade vatten, jag blev nog lika blöt som honom! Tanten, kvinnan eller ja, som jobbade där stog och småpratade lite med oss och vi kom in på att jag var utbytesstudent från Sverige. Så frågade hon om vi hade engelska som språk, jag sa att vi pratade svenska och då undrade hon varför jag pratade flytande engelska. Tycker det är lite kul att folk tror att jag faktiskt är amerikan! Åkte och kikade på lite skor och kom hem med ett par klackskor, Steve Madden för bara 25, 30 dollar, kunde inte motstå!

Senare på kvällen åkte jag hem till Clara. Hennes värdsyster fyllde år förra veckan så hon skulle ha lite fest. Några afsare kom och lite annat folk, hade iallafall en kul kväll. Jag ska ta med mig massa röda muggar hem och lära mina kompisar spela beerpong, haha! Sen nästa morgon blev det upp och åka till Mt. Lookout för en brunch med AFS. Julklappsutbyten, mat osv. Fick en M&M automat, hehe. Sedan följde Clara med mig hem. Vi åkte downtown en stund och gick och stosade där, hittade något köpcentrum vi gick in i och var där en stund. Sedan hem igen, iväg på simtävling men de andra lagen kom inte så vi hade ett Intersquad, (tävling mot oss själva för att förbättra våra tider). Jag simmade 50 fritt ensam, 100 fritt ensam, 50 fritt stafett och 100 fritt stafett, för er som ville veta ;) Hem till mig igen, pizza och film, men vi somnade några minuter in så fruktansvärt trötta som vi var!

Idag var jag, Clara, Kenny och Diana på en julteater, The Christmas Carol, tyckte den var jättebra faktiskt :) scenen var grym! Efter det åkte jag och Diana till Kenwood mall för att byta ut ett par jeanstights jag köpte på HM som gick sönder första dagen, kom ut med ett par nya, vinterjacka, tröja och scarf. Sedan när vi kom hem började vi julpynta lite smått och ska fortsätta imorgon!

Okej, det här var nog det mest detaljerade inlägget jag skrivit hittills! Bra jobbat ni som orkade läsa allt ;) Godnatt på er!

The first swimmeet!

Hade totalt glömt av känslan man får efter ett lopp, och nervositeten innan. Jag gjorde bara 50 frisim (2 längder) men ändå. Jag var huur nervös som helst och ville bara få det överstökat, var rädd för att strula till dyket, vändningen och allting. Men jag vann hela loppet :D Wiihooo! Inte tävlat på hur många år som helst! Förlåt jag skryter, blev bara så sjukt glad när jag slog i plattan och tittade upp på tavlan och såg att jag var först in!!

Jag trodde att vi bara skulle simma emot en annan skola, Wyoming men tydligen var vi totalt 4 lag som skulle tävla. Och ett av dem var Madeira, blev så glad att träffa några av mina madeiravänner från fotbollslaget. I slutet av varje meet räknar man ihop poängen varje skola fick ihop (man får poäng om man har en simmare/eller stafettlag som kom 1, 2 eller 3) och min skola kom 2a. Självklart kom Madeira 1a, alla lag (förutom football-laget) är bra på Madeira.

Här är föressten en bild på huset, med lamporna på! Här har man inte adventsljusstakar eller stjärnor. Huset ser så litet ut, de nåtte inte högre upp med lamporna. Min våning syns inte ens eftersom det alltid är släckt här uppe. Godnatt på er!


Måndag!

Hade nog den bästa simträningen hittills idag, fick jättemycket beröm av Tom för mina vändningar. Och Tom är ingen som öser beröm kring sig så då tar man åt sig lite extra. Imorgon är det första riktiga matchen, mötet, eller vad man ska kalla det, och vi får sluta skolan tidigare för det, wihoo!

Nu blir det kika nya One tree hill och sedan middag, ser alltid fram emot middagen här för Diana gör så god mat! (du också mamma, men det här är ju liksom nytt, haha).

Puss på er.

RSS 2.0