babysitting

ligger i sängen och ska precis sova, imorn blir det upp tidigt för AFS midyear camp! Ska sova över en natt hos Georgia så bilder och uppdatering kommer på söndag.

Nyss hemkommen efter att ha suttit barnvakt. Har gjort det två ggr innan åt en av Kennys kompisar som har barn i typ 6 och 8 årsåldern. Men idag var det några andra som hade en 4åring och två tvillingar i 1årsåldern, puh! Efter att jag pinade igenom mig första blöjbytningen i mitt liv, lekte en stund, fixade mat så somnade de så sött (dock efter antal skrik och gråtattacker). 4åringen, Calvin, var hur lugn och söt som helst, tack och lov! De betalade mig också skitbra, så hoppas de ringer mig igen hehe :)

Godnatt på er!

pictures

De ligger i fel ordning!



Clara drygar mot Jake!


Jag och Clara tog en kvällspromenix, in på Wahlgreens och hittade detta. Haha, Clara var fascinerad.


Amerikaniserad? Hon frågade efter doggybag/to-go box på restaurangen!


På La Rosas, oerhört hungrig, hehe! Bilden ovanför ser man lite hur slingorna blev i mitt hår. Tycker mest det ser ut som att allting blev lite mörkare.



Godnatt goingar!

shopping

föressten, jag har inte shoppat kläder på hur länge som helst känns det som och jag har på känn att jag kommer gå loss på kenwood nästa gång jag åker dit. allt känns så billigt och jag vill bara köpa massamassa sommarkläder :D ska bli så härligt med tidigt sommar!

different cultures

Jag ligger just nu i soffan i TV-rummet och tittar på Gossip Girl. Jag har varit så trött de senaste dagarna, så där som jag alltid blir hemma i Sverige under vintern. Det är liksom inbyggt i mig, så nu, trots att det varken är så kallt eller mörkt så känner jag mig likadan.

Veckorna går så himla fort! Till helgen har vi våran mid-year conference med AFS då vi ska träffas under en heldag med olika aktiviteter och senare på kvällen blir det bowling och övernattning för de som vill. Jag ska gå iallafall, jag har alltid så roligt med AFS-gänget, med de som jag hänger med iallafall. Det är verkligen indelat i grupper, det har iochförsig blivit bättre nu men i början var det verkligen; asiaterna, sydamerikanerna, sydeuropeerna, tyskarna+danskarna+ mig och Clara. Man känner att man verkligen har mer gemensamt med de som är från samma eller liknande kulturer som en själv. Men samtidigt tycker jag, och har alltid tyckt, att det är så så roliga med olika kulturer, lära känna människor från olika länder. Min vistelse här har inte bara lärt mig om USA, utan hela världen. Och det är bara så himla kul!! Jag hoppas att jag kommer hålla kontakten med många av dem så vi kan åka och besöka varandra senare.

Hittade förövrigt min kamera också - i handsfacket i Dianas bil. Mindes inte ens att jag lagt den där och fattar inte varför jag ens tittade där, menmen! Var så rädd att jag tappat den nånstans. Så när jag senare ikväll pallrar mig upp till min lilla lägenhet där uppe med Jake i släptåg så ska jag ladda upp lite bilder.

Nu blir det att kolla på American Idol och slappa till 10000!

americanized

Snodde den här listan från min vän Therese, från Göteborg, som är med AFS i Chicago. Vi planerar båda två att snart besöka varandra! :D

Säger som henne, märks att vi varit här ett tag nu ;)

1. you know what a S’MORE is. – YES

2.you ever had a CURFEW. – YES, not with my new hostfamily though.

3. you now people that rather stay up late to wait to give you are RIDE HOME, than bare the thought of you walking home alone, even if you only live 2 blocks away. – no, not really.

4. you were ever given a HALLPASS to go to the bathroom. – YES

5. somebody has ever told you that the CREATION STORY should be taken literally. It’s the one and only truth. :-) in six days and stuff… – no

6. you say “LIKE” and “TOTALLY” every three words. – YES

7. you know that Friday nights are reserved for FOOTBALL/BASKETBALL games. – YES

8. you now think DUBBING movies and TV series should be illegal. Movies are just so much better in their original language. – YES, but that was my opinion even before so.

9. you love TARGET. – its okay!

10. you need STARBUCKS every other day. – Haha, not every other. But often!

11. you have a FACEBOOK, instead of a version in your own language. (such as SchuelerVZ) – YES

12. someone has asked you SILLY QUESTIONS like: “do you have cars in Germany?” – “You don’t have Halloween , do you have Christmas?” – “How long does it take to DRIVE to Europe?”, etc – Haha, tons of them!

13. you know that movies that are rated R here because someone is naked or they say the F-word, would be PG in Europe. – YES

14. you prefer bottled water because you don’t like the tap water here. – YES

15.you can’t top ordering REFILLS because you are so used to them being for free. – huh? it's in the U.S you get refills all the time, not in Sweden!

16. you know the difference between “TALKING”, “DATING”, and “GOING OUT”, and you know that “going with somebody” doesn’t actually mean you are going somewhere. – YES

17. you want to take tests with PENCIL and look for MULTIPLE CHOICE sections on tests. – YES

18. you don’t think it’s wrong to have cake AND ice cream. – YES

19. you are used to people looking at you in a wired way just because you are WALKING or BIKING to get to places. – YES

20. you went to HOMECOMING and PROM. – YES, homecoming.

21. you PARK as close to the store as possible so you don’t have to walk even one yard too far. – YES

22. you TOOK 10 kg stayine one year in US doing different kind of sports… and lost them all after getting back to your country without doing anything special – Haha, I'm not gonna gain 10 kg, no way.

23. you’ve heard the AMERICAN NATIONAL ANTHEM more than your own, and you can even sing it along – Not more than my own, but yeah, I can sing along!

24. you know what you order when you order a T8 at TACO BELL. – Hm no, been to Taco Bell once, not my favorite!


pics

Skulle precis sätta mig och ladda ner bilder från helgen, men så hittar jag inte kameran. Kan inte komma på vart jag lagt den, får leta imorgon och ladda upp bilderna då. Annars idag har jag bara varit i skolan, tagit det lugnt, varit ute med hundarna osv.

Föressten, det är hur många som helst som läser bloggen (mycket för mig iallafall) men iprincip inga som kommenterar! Kommentera mera, så kommer jag skriva mer. Blir mycket roligare att skriva om jag vet att någon uppskattar det. Så nu vet ni det!
Godnatt på er!

School rules

Idag hände en rätt kul grej i skolan .. min mattelärare skickade mig till huvudkontoret för att jag hade otillåten klädsel, haha! Och då snackar vi en klänning som går nedanför fingertopparna om man håller armarna rakt ned (vilket är regeln) och ett par svarta tights som man tydligen råkade se lite hudfärg igenom. De gav mig ett par XXXL mjukisbyxor att dra på som jag fick lalla runt i hela dagen, snyggt! De på kontoret var iallafall hur snälla som helst och förstod mig totalt när jag sa att jag var en utbytesstudent och inte visste reglerna. De bad tillochmed om ursäkt för att det hade blivit så, de tyckte inte ens att min klänning och tights var så farliga.
Anledningen till dessa regler är, bland annat, att killarna här kan tydligen bli distraherade om de ser ett BH-band, aningen genomskinliga tights eller axlar. Hahahaha! De är väl ändå deras problem då eller? Inte tjejernas fel att killarna skulle vara så desperata? (vilket jag inte ens tror att de är, utan bara något som skolan kommit på). Jaja, det är ju amerikanska skolsystemet vi snackar om, bara att skratta åt saken!

my weekend

Vaknade precis upp efter en jobbig natt då Clara institerade på att ta med Jake upp i sängen, hon verkar inte förstå att Jake vill ligga uppe vid kudden och trycka tassarna i ryggen hela natten. Så då låg hon och klagade på den stackarn hela tiden, när jag vaknade vid 7 först märkte jag att han låg nere på golvet.
Lördagen spenderades ju i Madeira! Först hämtade Cassie upp mig och vi åkte hem till henne där jag träffade Annalies och Danny.. gud vad jag saknat dem! Insåg nog inte vad bra Madeira är, och vilken tur jag hade att få såna vänner där. Det skulle vara perfekt att bo här och gå på Madeira, haha, nu funkar det ju tyvärr inte så.
Sedan åkte vi till Madeira High School för att kolla på när de spelade basket, mot Mariemont. Madeira vann stort såklart ;) Och där träffade jag även resten av mina vänner där, det var verkligen roligt att se dem igen! Måste åka dit lite oftare. Tänk på One Tree Hill (alla över 40 kan sluta läsa nu ;)), det kändes som att kliva rätt in i en basketmatch där! Madeiras basketlag känns verkligen så, alla killar, planen, allting, cheerleaders.. när de presenterade madeiras spelare så släcktes allt ner, alla cheerleaders radade upp sig och kaptenerna sprang igenom och presenterades .. går inte att förklara men det kändes verkligen precis som en highschool film, haha!

Sov hemma hos Cassie och sedan på morgonen mötte vi upp Alex för att åka till gymmet och gå på något pass. Men det visade sig att de redan börjat så vi tillbringade en timma på crosstrainern iallafall. Gymmet var verkligen sjukt stort, och nästan för modernt. Tvskärmar i speglarna över handfaten. De hade även en biosalong med löpband och liknande, smart sätt för att få folk att träna ju. Så vi var där en timme och kollade på "What happens in Vegas" .. Efter det hämtade Diana upp mig och vi åkte till Paul Mitchell studion (typ frisörskola), klippte topparna och gjorde slingor, ni får se på bilder :)

Hämtade upp Clara på vägen hem och på kvällen traskade vi ner till St. Bernard och satt och åt middag på La Rosas alldeles för länge, trevligttrevligt!

Nu ska vi ut och springa lite! Nästan 20 grader ute, wiiihoo!

maaadeira

Nu hämtar snart Cassie upp mig, sover där inatt så uppdatering kommer inte förrän imorgon!
Ha en bra fredagskväll :)

Bedtime

Sängen och ska snart sova. Rektorn, Mrs. Rupa, ringde Madeira och fick mina betyg från 1st Quarter, så inga F längre iallafall. Idag lagade jag mat här hemma, ris och en kyckligryta som inte alls blev som jag tänkt men uppskattades ändå av Diana och Kenny. Än har de inte dött iallafall.

Imorgon är det freeedag och förmodligen ska jag hem till Cassie (min bästa vän på Madeira!), och gå på Madeiras basket match på kvällen! Saknar allihopa där så det ska bli riktigt kul!

Natti!


Perfect north

Joss, my spanish skibuddy!

Måndag

Idag har jag bara varit i skolan och sedan tagit en långpromenad med hundarna. Fick hem mina betyg idag också.. kul att skolan har gett mig F för first quarter när jag inte ens gick där, utan gick på Madeira och fick alla A. Och det tog ner iprincip alla betygen. Så imorgon får jag gå in och prata med rektorn eller något, och det förvånar mig inte om hon vägrar ge sig och säkert tycker att de gjort rätt. Då får jag väl ha ett F då och stå ut med lite sura miner här hemma, inte mitt fel...
Jaja, inte sura över det nu. Räknas ju ändå inte.

Idag på stomp blev det en väldig diskussion över mitt namn. I början när jag kom hit så uttalade jag mitt namn precis som jag gör hemma, men ingen kunde uttala det.. de började kalla mig "Ladda", eller "Lada" kanske (med amerikanskt uttal). I villket fall låter det som ett A och ett D. Så nu har jag själv börjat säga så och alla tror att jag heter så, haha! Så min Stomp lärare som fortfarande försöker uttala det rätt sa idag på lektionen "LoTTa" (extra mycket T) och alla började hacka på honom och sa att jag faktiskt hette "Ladda", hahha!
Jag har blivit så van vid att säga så nu att jag säkert kommer fortsätta när jag kommer hem, säger tillochmed Claras namn mer amerikanskt när jag pratar om henne.

Idag frågade min kompis Katie om det var något speciellt jag kände att jag behövde göra mina sista månader här.. mina sista månader. Usch, jag vill inte kalla det så. Jag vill inte hem. Alla ni där hemma ta det inte dåligt nu men när jag åkte ifrån er så visste jag ju att jag skulle tillbaka, men när jag åker härifrån är det liksom slut, helt över. Visserligen kommer jag ju vilja komma tillbaka och besöka alla men det kommer ju aldrig mer bli på samma sätt. Jag kommer aldrig mer gå i skolan här (även fast det i och för sig är helt okej för mig ;)) och jag kommer aldrig mer bo med min värdfamilj på samma sätt. Det är så sorligt att tänka att jag är halvvägs.

söndag kväll

Sitter framför tvn och tar det lugnt, ledig imorgon så det är gött! Igår blev det skidåkning med Joss hela dagen, var flera plusgrader ute så var lite isigt men det var väldigt härligt att åka i sådan "värme". Åkte därifrån vid 10 på kvällen för att åka nästan direkt till UC. Där mötte vi upp Clara, Maggie och Cody och så var det lite fest i Rohans lägenhet, träffade hans roommates och satt och snicksnackade med dem alldeles för länge så kom inte hem och i säng förrän säkert 5 på morgonen.

Som vanligt när jag sover över med Clara är jag uppe först och får dra upp henne, hehe. Åt frukost, gick ut med hundarna och sedan åkte Clara och Joss hem. Efter det har jag egentligen bara tagit det lugnt, trött efter gårdagen. Blir förmodligen skidåkning nästa helg med då det är high school night och mindre än halva priset.

Imorgon ska jag vara volontär uppe i Blue Ash från 14-17 då jag ska hjälpa till med att packa mat som ska skickas till Haiti. Vi är flera stycken från skolan som ska dit.
tjohej!

DENVER

Jag och Maja, downtown :) Skidåkning :D :D

friday

Fredag igen, veckorna susar förbi! Varit hemma idag och knappt gått ur sängen, gick ner och tog lite frukost och kikade lite tv sen gick och la mig igen. Så himla trött och slö är jag, vet inte vad det är med mig. Får se om jag mår lite bättre senare så kanske jag orkar ta mig downtown, tror jag det var,  för Lisas "farewell party". Det är en tjej från Frankrike, som faktiskt går (eller gick) på min skola som ska åka tillbaka till Frankrike imorgon.. men jag får se helt enkelt.

Det är sjukt att jag har varit här halva tiden, jag har väldigt blandade känslor om det. På ett sätt så vill jag aldrig att det här året ska ta slut, jag trivs jättebra i min värdfamij och jag vill verkligen inte lämna dem. Jag har ju längtat efter det här sen jag var hur liten som helst och nu är jag mitt uppe i det! jag vet att jag säger det ofta men jag kan verkligen inte förstå hur fort allting har gått. Sen längtar jag ju självklart hem också, alla mina vänner, familj, släkt och bara hur enkelt allting är hemma. Här är det bil som gäller överallt och jag saknar att bara hoppa på cykeln och cykla ner till stan, skolan, kompisar.  En sak jag inte saknar från Sverige är vädret, kalla, långa, mörka och deprimerande vintrar! Visserligen är det ju inte svinvarmt här heller men det regnar aldrig, aldrig så mörkt och vintern är så mycket kortare! November var rätt varmt ändå och snart kommer ju våren, härligthärligt!

Ner och mata monsterna där nere! Kramar!

tired!

Igår hade jag nog tuffaste simträningen hittills och jag var bara så himla slö, kändes som att benen och armarna inte kunde röra sig snabbare och jag fick byta till en långsammare bana (med långsamma simmare alltså) för att jag var så seg. Sen när jag kom hem blev jag jätteförkyld, halsen och huvudet och allting gjorde bara skitont så har spenderat iprincip hela dagen i sängen... jag tränar på Walnut Hills highschool och de har ju lektioner där hela dagarna så alla småungar ligger säkert och pissar i vattnet dagarna långa.. mysigt! Hade ju meet i måndags och jag tyckte det gick skitdåligt men så fick jag mail från coach och det visade sig att jag bättrat på mitt 100 fritt, wihoo! Han skrev "Amazing Lotta, especially with all your world traveling." - kan ju säga att coach inte var ett alltför stort fan av att jag åkte bort under säsongen, menmen! Det var värt hans sura miner och kommentarer flera gånger om :)

Ikväll var det faktiskt jag som gjorde middag här hemma (!!!!!), visserligen gjorde jag bara tacos men stort för att vara mig, haha! Jag ska vara ansvarig för middagen här hemma en dag varje vecka nu har vi kommit överens om, vi får se hur många veckor de tar innan de inser hur kass jag är på att laga mat och ändrar sig. Så mamma, du får gärna skicka lite recept och sånt om du vill, kan ju iprinicip ingenting!

Nu ska jag hoppa i duschen och sedan lägga mig och läsa en stund! Puss på er!


5 months!

Idag har jag varit i USA i fem måndader, halva tiden, kan inte förstå hur fort det har gått!

Kom nyss hem från skolan och sitter och pratar med Stina :) Lite senare ikväll blir det simträning, är egentligen jättetröt men kan ju inte ligga här och lata mig. Slänger kanske in något senare! Hejs!

this weekend

Nu ligger bilderna från Denver uppe på facebook iallafall, så kika där :) Några kommer upp här också men det sån tid att ladda upp dem så om ni vill se många bilder kolla facebook!

Idag har jag först tagit sovmorgon, sedan åkt över till vårt andra hus här och hjälpa mina värdföräldrar lite. De brukar hyra ut huset men de som hyrde de har flyttat och lämnade det jätte smutsigt och fult. Så nu ska huset säljas och det är rätt mycket jobb som ska göras, är nästan klara nu dock! Så idag moppade jag golv, polerade (?) trappan, dörrar, fönsterkarmar osv.. Efter det tog jag en långpromenad med hundarna och busade runt med dem i snön ett tag, de verkar inte vara så vana vid snön så de var helt överlyckliga att få vara ute så länge.

Helgen har annars bestått av Clara. I fredags åkte vi till gymmet, simmade och badade jacuzzi en stund, var ute och åkte pulka , eller däck som man åker här, och tog det bara allmänt lugnt.

Imorgon blir det skola och sedan simtävling på eftermiddagen, inte tävlat på ett tag nu så är lite nervös faktiskt! Men det ska nog gå bra.

Godnatt :)

me in colorado :)

Hos Clara :)

Sitter hemma hos Clara nu och väntar på att hon ska komma hem från skolan. I onsdags i skolan var alla livrädda för att det skulle börja snöa, och då blir ju skolan inställd. Men på torsdag gick jag upp och väntade på bussen men ingen kom, och det snöade inte heller. Men det visade sig att den var inställd ändå, för att väderrapporten sa att det skulle börja snöa. Och det gjorde det ju också, men ändå. Diana sa att den säkert var inställd fredag med så jag åkte hem till Clara och spenderade natten här. Min skola är inställd men inte Claras så hon gick så duktigt upp i morse, hehe. Har inget emot dessa snowdays ..
När jag kommer hem igen ska jag verkligen sätta mig och ladda upp bilder från Denver, det går så segt bara så jag skjuter liksom på det. Men nu lovar jag!

COLORADO

Jag lever och mar bra. Har bara inte haft alltfor mycket tid att sitta har.
Har hunnit med att aka skidor och snowboard, se downtown Denver, fira nyarsafton osvosv. Pa tisdag bar det av hem, eller ja Cinci, igen och nan dag efter det borjar skolan.

Skulle ju akt hit den 26e men efter ca tva timmar i bilen till Louisville kommer vi till flygplatsen och ser att mitt flyg till Chicago ar installt.. sa de bokar om mig till ett flyg som gar kl 5 pa morgonen, natten. Sa kl 3 bar det av till Cincinnatis flygplats istallet dar jag ska ta ett flyg till Dallas. Nar jag kommer dit sager de att flyget ar overbokat med 6 pers och kommer inte lyfta forran 6 volontarer sager upp sin plats .. saklart ingen staller upp frivilligt men det drojer ca en timma for dem att inse det innan de valjer ut 6 pers som de bokar om. Var 100 pa att jag skulle missa Denver-flyger men springer som ett idiot pa Dallas flygplats och kommer dit 5 min innan boardingen, eftersom de flyger ocksa var forsenat.  Forsta gangen jag flog ensam, harlig upplevelse. Jag foredrar att bara haka pa mamma och pappa som styr upp allt.. 

Och pa tal om dem! Den 12 (tror jag det var) Juni kommer hela familjen till Cincinnati, stannar i nagra dagar sedan drar vi allihopa ner till Florida! Sen upp till NYC innan det bar av hem till Sverige.

Bilder och mer uppdatering om Denver kommer nar jag ar tillbaks i Cinci.

RSS 2.0